Mini bieten

Mini bieten zijn een kleine variant van de gewone bieten en zijn erg decoratief

Mini bieten zijn een kleine variant van de gewone bieten. De mini biet is erg decoratief en de smaak is intenser. Door het formaat is deze kleine groente sneller gaar en de geconcentreerde smaak heeft een verrassend effect. De mini bieten zijn verkrijgbaar in de kleuren: rood, wit, geel en chioggia. De chioggia is een oud en smakelijk ras afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia en is zoeter dan een gewone biet. Deze bijzondere biet heeft een prachtige tekening van rode en witte cirkels. Ideaal om rauw te verwerken in salades of als decoratie.

Door de vele verschillende kleuren kan je een kleurrijke bietensalade maken en de mini bieten zijn ook ideaal om het bord te versieren of als groente garnering.

De mini biet heeft een gemiddelde een doorsnee van 35-50 cm en een vruchtgewicht tussen de 30-50 gram.

beschikbaarheid

Land Jan Feb Mrt Apr May Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No

De beschikbaarheid van de mini bieten van Eminent hangt af van het herkomstland. De mini variant van gewone bieten met het land van herkomst Nederland zijn jaarrond beschikbaar vanaf week 1 t/m week 52.

Bewaartips

De mini bietjes van Eminent kunnen het best op een koele plek of in de koelkast bewaard worden     De mini bieten blijven goed op een temperatuur van tussen de 8 en 10 graden Celsius
Deze mini bieten blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Je kunt de bietjes het best op een koele plek of in de koelkast bewaren. De mini bieten blijven goed op een temperatuur van tussen de 8°C en 10°C.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
38 kcal
 Koolhydraten
6 g
 Suikers
6 mg
 Vetten
0,1 g
 Eiwitten
1,7 g
 Vezels
2,9 g
 
 
 
 

Waar zijn minibieten te koop?

De mini bieten zijn verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.

Verpakkingen

De kleurrijke mini bieten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, namelijk in 1 kg verpakking, 5x500 gram schaal met deksel verpakking en in 5 kg verpakking. De mini bieten worden in de kleurenmix of per kleur aangeboden.

Bereidingstips mini bieten

Ze zijn vanwege hun formaat ideaal om ze in hun geheel of gehalveerd te gebruiken in een salade     De gekleurde mini bieten zijn zeer decoratief in groentegerechten

Kook de bieten apart, dan blijven de kleuren behouden. Schil de bieten met de hand. Spoel de bietjes na het koken af met koud water en pel de schil er af. Ze zijn vanwege hun formaat ideaal om ze in hun geheel of gehalveerd te gebruiken.

De gekleurde mini bieten zijn zeer decoratief in groentegerechten. Ook worden deze bietjes vaak in hun geheel gebruikt als bordversiering bij een mooi, culinair, gerecht.Zie ook: