Lamuyo® paprika

De Lamuyo

Eminent Lamuyo paprika is een echte blikvanger door zijn glanzende rode kleur en opvallend grote formaat

De Lamuyo® paprika is een echte blikvanger door zijn glanzende rode kleur en opvallend grote formaat. Ze hebben een dikke wand en zijn heel sappig, knapperig en zoet. De Spaanse Lamuyo® paprika is sinds enkele jaren verkrijgbaar in Nederland. Deze zeer grote Mediterraanse paprika is mede door zijn dikke wand uitermate geschikt om te grillen, wokken of voor in ovengerechten. Na het roosteren is het velletje is gemakkelijk te verwijderen en daardoor is deze paprika voor iedereen goed te verdragen.

De Lamuyo® paprika’s hebben een doorsnee van 10-15 cm, een lengte van ongeveer 20 cm en een vruchtgewicht van gemiddeld 300 gram+.

Beschikbaarheid 

Land Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Lamuyo paprika  met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Beschikbaarheid Lamuyo paprika met land van herkomst Spanje Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

De beschikbaarheid van de Lamuyo® paprika hangt af van het land van herkomst. De Lamuyo® paprika’s met het land van herkomst Nederland is beschikbaar in week 10 t/m 48, dit houdt in van ongeveer maart tot en met november. De Lamuyo® paprika’s met het land van herkomst Spanje zijn beschikbaar in week 48 t/m week 10, dit houdt in van ongeveer november tot en met maart.

Bewaartips

Het beste is om de paprika's in de groentelade van de koelkast     Het beste is om de Lamuyo te bewaren op een temperatuur tussen de 10 en 12 graden Celsius
De Lamuyo® paprika’s blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Het beste is om de paprika’s in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
25 kcal
 Energie (kJ)
104 kJ
 Koolhydraten
4,3 g
 Vetten
0,1 g
 Eiwitten
0,8 g
 Vezels
1,8 g
 Vitamine C
150 mg
 
 

Waar zijn de Lamuyo® paprika's van Eminent te koop?

De Lamuyo® paprika van Eminent zijn jaarrond verkrijgbaar bij de Hoogvliet en de Hanos. De Lamuyo® paprika’s zijn verkrijgbaar in de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.Verpakkingen

De Lamuyo® paprika is verkrijgbaar in 15x los verpakt in een doos, met gemiddeld gewicht van 5 kilogram.


Bereidingstips paprika's

De Lamuyo paprika's zijn ideaal voor in de Salade     De Lamuyo paprika's zijn uitermate geschikt om te grillen

De Lamuyo® paprika is een echte blikvanger door zijn glanzende kleur en zijn opvallend groot formaat. De paprika’s hebben een sappige, knapperige en zoete smaak. Daarom zijn ze uitermate geschikt om te grillen, te wokken en voor gerechten in de oven. De Italiaanse keukens zijn fan van deze grote Lamuyo® paprika’s.Zie ook: