Carolina Reaper Chili

De Carolina Reaper is de allerheetste chilipeper ter wereld

DDe Carolina Reaper is de allerheetste chilipeper ter wereld. Deze extreem hete pepers kenmerken zich door hun mooie rode kleur en gerimpeld ‘huid’. De punt van deze hete peper wordt ook wel de 'schorpioenstaart' genoemd, hij doet ook denken aan de angel van een wesp. Combineer de Carolina Reaper peper met tomaat en andere specerijen in een salsa, saus of sambal, dan heb je een pittige basis voor een heerlijk gerecht. Maar let wel, zelfs dan zijn deze gerechten alleen geschikt voor mensen die van extreme hitte houden.

Zorg dat je handschoenen draagt als je de peper bereid of was daarna je handen met zeep, om irritatie aan je huid te voorkomen. Wist je dat wanneer je een (te) hete peper gegeten hebt, je je mond kunt blussen met yoghurt of melk?

De Carolina Reaper pepers van Eminent komen uit Nederland en worden door onze eigen telers geteeld. De hitte van een peper wordt altijd gemeten met de schaal van Scoville, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912. De Carolina Reaper is al sinds 2013 de allerheetste peper volgens de Scoville schaal. Deze peper heeft een hitte waarde tussen de 1.500.000 SHU tot de 2.200.000 SHU.

De Carolina Reaper chilipeper heeft een gemiddelde lengte van 4 cm en diameter van 3 cm. Het gemiddeld vruchtgewicht is 6 gram.

beschikbaarheid

Land Jan Feb Mrt Apr May Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No

De Carolina Reaper chilipepers worden door onze eigen teler geteeld. De pittigste chilipeper ter wereld met het land van herkomst Nederland is beschikbaar vanaf week 19 t/m week 48. Dit houdt in van mei tot en met november.

Bewaartips

Het beste is om de pepers in de groentelade van de koelkast te bewaren     Bewaar de Carolina Reaper peper op een temperatuur tussen de 8  en 10 graden Celsius
De heetste chilipeper blijft langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Het beste is om de pepers in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 8°C en 10°C.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
30 kcal
 Koolhydraten
4,2 g
 Vetten
0,3 g
 Eiwitten
1,8 g
 Vezels
1,8 g
 Vitamine C
225 mg
 
 
 
 


Waar is de Carolina Reaper peper te koop?

De Carolina Reaper pepers zijn verkrijgbaar bij Eminent Food op de webshop. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.Verpakkingen pepers

De Carolina Reapers zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, los in een doos van 2kg. Maar ook verpakt in een plastic schaal met deksel de 8x50 gram. Alle verpakte pepers bevatten een informatiekaart met leuke tips, feiten en weetjes over onze pepers.Bereidingstips

De allerheetste chilipeper ter wereld, genaamd Carolina Reaper staat al jaren op nummer 1 van de Scoville schaal. Deze pepers zijn erg gewild bij liefhebbers van extreem heet eten. Ze worden verwerkt in sambal, salsa of saus. Let er wel goed op wanneer je de Carolina Reaper peper bereid dat je handschoenen draagt of daarna je handen wast met zeep, zo voorkom je irritaties.Zie ook: