Habanero Peper

De Habanero peper is een stevige peper in de mooie frisse kleuren rood, geel, bruin en oranje

De Habanero peper is een stevige peper in de mooie frisse kleuren rood, geel, bruin en oranje. De Habanero pepers van Eminent worden geteeld van het unieke ras van Eminent Seeds. Eminent Seeds heeft deze chilipeper in huis verder ontwikkeld en veredeld. Kenmerkend hieraan is dat de Habanero pepers van dit ras een langere houdbaarheid hebben.

available in the colours red and green.

De heetheid van een peper wordt altijd gemeten met de schaal van Scoville, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912. Met een Scoville waarde van 100.000 tot 350.000 behoren deze spicy chilipepers tot een van de heetste pepers van de wereld. Wist je dat wanneer je een (te) hete peper gegeten hebt, je je mond kunt blussen met yoghurt of melk?

Wereldwijd zijn er twee bekende grote peper families, de Capsicum Annuum en de Capsicum Chinense. De Capsicum Chinense komt van oorsprong uit Mexico, Suriname en het Caribische Eilanden gebied en zijn van nature veel heter. De bekendste peper uit deze familie is de Habanero peper, maar ook de Madame Jeanet, Trinidad Scorpion en de allerheetste peper ter wereld, de Carolina Reaper.

Beschikbaarheid

Land Jan Feb Mrt Apr May Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Spanje yes yes yes Yes

Yes Yes

De Habanero pepers zijn het jaarrond beschikbaar, dit bekend vanaf week 1 t/m week 52. De voornaamste productielanden voor de Habanero peper zijn Nederland en Spanje. Bekijk onze webshop voor het actuele land van herkomst.

Bewaartips

   
De Habanero pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Het beste is om de Habanero peper in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 8°C en 10°C.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
35 kcal
 Koolhydraten
6 g
 Vetten
1 g
 Eiwitten
1,5 g
 Vezels
0,6 g
 Vitamine C
128 mg
 
 
 
 

Waar zijn Habanero pepers te koop?

De Habanero pepers van Eminent zijn te bestellen op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.

Verpakkingen

De Habanero pepers zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, los in een doos van 2 kg. Maar ook verpakt in een plastic schaal met deksel, verpakt in 8x80 gram verpakking. Alle verpakte pepers bevatten een informatiekaart met leuke tips, feiten en weetjes over onze pepers.

Bereidingstips Habanero

De Habanero peper is het meest geschikt om te verwerken in curries of stoofschotels. Of heb je een keer zin om een pittige roerbakmaaltijd te maken? Voeg daar dan een Habanero peper aan toe.Zie ook: