Jalapeño peper

De Jalapeno peper van Eminent is een lichte pittige peper, die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken

De Jalapeño peper is een lichte pittige peper, die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. Hij dankt zijn naam aan het Mexicaanse stad Xalapa (Jalapa). ). De Jalapeño is een stevige en glanzende chilipeper en is verkrijgbaar in de kleuren rood en groen. Deze Mexicaanse chilipeper zie je veel in Mexicaanse gerechten, tortilla’s en wraps, maar worden ook regelmatig gebruikt als topping op pizza’s.

De Jalapeño peper heeft een Scoville waarde van 2.500 tot 8.000 en zit tussen de milde en scherpe pepers in. Deze hete peper is uitermate geschikt om pizza’s te beleggen, maar ook voor nachos, taco’s of voor salsa sauzen.

beschikbaarheid

Land Jan Feb Mrt Apr May Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Spanje Yes Yes Yes Yes Yes No No No No No Yes Yes
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Spanje Yes Yes Yes Yes Yes No No No No No Yes Yes

De Jalapeño pepers worden jaarrond door onze eigen telers geteeld. De pepers met het land van herkomst Nederland zijn tussen week 16 en 48 beschikbaar, dit houdt in van ongeveer april tot en met begin december. De pepers met het land van herkomst België en Spanje zijn beschikbaar tussen week 48 en 20, dit houdt in vanaf ongeveer half november tot en met mei.

Bewaartips

Onze bewaartips is om deze typisch Mexicaanse peper buiten de koelkast te bewaren     Bewaar de Jalapeno peper op een temperatuur boven 12
De Jalapeño pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Het beste is om deze typisch Mexicaanse peper buiten de koelkast te bewaren op een temperatuur boven 12.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
28 kcal
 Koolhydraten
5,9 g
 Vetten
0,6 g
 Eiwitten
1,3 g
 Vezels
2,8 g
 Vitamine C
118 mg
 
 
 
 


Waar is de Jalapeño peper te koop?

De typisch Mexicaanse pepers van Eminent zijn verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.


Verpakkingen

De groene en rode Jalapeño uit de Mexicaanse keuken zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, namelijk  8 x 100 gram in plastic schaal en los in 2 kg doos. Alle verpakte pepers bevatten een informatiekaart met leuke tips, feiten en weetjes over onze pepers.


Bereidingstips chilipeper

Deze Mexicaanse chilipeper zie je veel in Mexicaanse gerechten, tortilla’s en wraps, maar worden ook regelmatig gebruikt als topping op de pizza’s.Zie ook: