Pimientos de Padrón

De Pimientos de Padrón pepers zijn de typisch Spaanse tapas groente. Ze zijn zeer mild in smaak, en juist door deze milde smaak zijn deze groene pepers heel geschikt als borrelhapje of tapas. Met name in Spanje zijn deze zeer milde pepers een bijzonder populaire snack. Ook al is deze groene peper mild, ze hebben een verrassingseffect; er zit er op zijn tijd een pittige peper tussen, gemiddeld 1 op de 10 pepers is pittig.

Frituur of gril deze milde groene peper in de olijfolie en bestrooi ze voor het uitserveren met grof zout, zo heb je in een handomdraai een overheerlijk tapas groentegerecht of borrelhapje.

De Pimientos de Padrón pepers komen van oorsprong uit het plaatsje Padrón uit de streek Galicië in Spanje. Waar ze langs de oevers van de rivier worden geteeld. Bij Eminent worden de pepers geteeld door onze telers in Spanje.

De hitte van een peper wordt gemeten met de Scovilleschaal. De waarde van deze milde peper is tussen de 100 tot 500 en is hiermee de mildste peper op de Scovilleschaal. Deze milde peper is alleen beschikbaar als groene peper en heeft een lengte van 3 tot 8 cm, een diameter van 1 tot 2 cm en een gewicht van 6 tot 10 gr.

De Pimientos de Padron zijn de typisch Spaanse tapas groente

Beschikbaarheid pepers

Land Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
De Pimientos de Padron zijn het hele jaar beschikbaar uit het land van herkomst Spanj Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes

De Pimientos de Padrón zijn het hele jaar beschikbaar uit het land van herkomst, Spanje. Ze zijn beschikbaar vanaf week 1 t/m week 52.

Bewaartips

Het beste is om de Spaanse peper in de groentelade van de koelkast te bewaren     Bewaar de Pimientos de Padron op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celsius
De Spaanse pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Het beste is om de Spaanse peper in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 8°C en 10°C.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
19 kcal
 Koolhydraten
2,5 g
 Vetten
0,1 g
 Eiwitten
0,8 g
 Vezels
2,5 g
 Zout
0 mg
 
 
 
 

Waar zijn Pimientos de Padrón te koop?

De Pimientos de Padrón pepers zijn verkrijgbaar bij Eminent Food op de webshop. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.


Verpakkingen

De Spaanse pepers zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, namelijk in 6 x 150 gram verpakking, 10 x 200 gram verpakking en los in 2 kg verpakking. Alle verpakte pepers bevatten een informatiekaart met leuke tips, feiten en weetjes over onze pepers.

Bereidingstips Pimientos de Padrón

Deze groene peper zijn zeer mild en zijn een echte Spaanse heerlijkheid. Ze worden gebruikt als typisch tapas gerecht. In tegenstelling tot andere pepers, is deze Spaanse peper geen pittige peper. De Pimientos de Padrón peper wordt veelal gefrituurd of gebakken in olijfolie en daarna bestrooid met grof gemalen zout. Tapas bestaat veelal uit kleine gerechten en is vaak Spaans. Ben je op zoek naar een vegetarische aanvulling op je tapas avond? De Padrón peper is populair en een erg goede aanvulling!Zie ook: