Rawit Peper

De Rawit peper is een kleine peper en is veel pittiger dan het formaat doet vermoeden

De Rawit peper is een kleine peper, maar zeker niet mild. Deze peper is veel pittiger dan het formaat doet vermoeden. De Rawit wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Deze zeer hete pepertjes worden verwerkt in sambals en salsa’s, maar ook in wok en curry gerechten. De pepers worden ook wel Birds-eye, Piri-Piri of Thai Chili genoemd en zijn verkrijgbaar in de kleuren rood en groen.

Chilipepers zijn niet alleen lekkere smaakmakers, maar ook rijk aan vitaminen en mineralen. Hete pepers kunnen bij regelmatige consumptie ook gewichtsverlies bevorderen en pijn verlichten.

De hitte van een peper wordt gemeten met de Scovilleschaal. De waarde van deze kleine peper is tussen de 82.500 tot 480.000 op de Scovilleschaal en behoort hiermee tot de groep zeer hete pepers. De Rawit peper heeft een lengte van 3 tot 8 centimeter en een diameter van 0,1 tot 0,3 centimeter. Het gemiddelde vruchtgewicht is van 2 tot 10 gram.

Beschikbaarheid Rawit pepers

De Rawit pepers zijn het hele jaar beschikbaar Bekijk de webshop voor het actuele land van herkomst.

Bewaartips pepers

De Rawit pepers blijven langer goed als je ze in de koelkast bewaard     Het beste is om de Rawit pepers in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celcius
De Rawit pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Het beste is om de Rawit pepers in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 8°C en 10°C.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
30 kcal
 Koolhydraten
4,8 g
 Vetten
0,5 g
 Eiwitten
1,8 g
 Vezels
1,8 g
 Vitamine C
90 mg
 
 
 
 


Waar is de Rawit peper te koop?

De Rawit pepers, ook wel de Birds-eye, piri-piri of Thai Chili genoemd kan je bestellen bij een van onze verkopers of op de webshop van Eminent Food natuurlijk. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.Verpakkingen

De pepers zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, namelijk de 2 kg verpakking en de 12x100 gram verpakking. Beide verpakkingen zijn in beide kleuren beschikbaar. Alle verpakte pepers bevatten een informatiekaart met leuke tips, feiten en weetjes over onze pepers.
Bereidingstips Rawit pepers

De pepers zijn zeer populair, in de Aziatische keukens worden ze vaak gebruikt bij het maken van sambal en salsa’s, maar ook worden ze in hun geheel verwerkt in curries en wok gerechten of in kruidenmixen/boemboes.Zie ook: