Cherrytomaten

Cherrytomaten van Eminent Food zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje, bruin, lemon, roze, ivoor, tijgerbruin, rood, paars en groen

Cherrytomaten zijn kleine tomaten en hebben het formaat van een kers, vandaar dat ze ook de naam kerstomaat dragen. Deze cherrytomaten zijn verkrijgbaar in vele verschillende bijzondere kleuren: geel, oranje, bruin, lemon, roze, ivoor, tijgerbruin, rood, paars en groen. Ze zijn fris zoet, hebben een stevige vruchthuid en bevatten veel sap en geven bij het eten een ware smaakexplosie. In combinatie zijn deze kleine tomaten geweldig om eenvoudig een kleurrijke salade van te maken. De cherrytomaten zijn ook ideaal om het bord te versieren als garnering, op een amuse, of samen met een bolletje kaas op een prikker voor een lekker hapje voor bij de borrel.

Ons assortiment cherrytomaten is ook te verkrijgen in de Carnival mix, de tomaten party. Dit is een cherrytomaten mix van alle soorten en kleuren. Een feest op tafel!

De cherrytomaat is met een doorsnee van 2 tot 3,5 cm kleiner dan een gewone tomaat.

Beschikbaarheid Cherrytomaten

Land Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Cherrytomaten met het land van herkomst Nederland zijn beschikbaar in week 14 t/m 48 No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Cherrytomaten met het land van herkomst Spanje zijn beschikbaar in week 45 t/m 18 Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

De beschikbaarheid van de tomaten van Eminent hangt van het herkomstland af. De snacktomaten met het land van herkomst Nederland zijn beschikbaar in week 14 t/m 48, dit houdt in van ongeveer april tot en met begin december. De tomaten met het land van herkomst Spanje zijn beschikbaar in week 45 t/m 18, dit houdt in van ongeveer november tot en met april. Andere landen van herkomst zijn België in de zomer en in de winter ook Marokko en Tunesië.

Bewaartips

Cherrytomaten kun je het beste op kamertemperatuur bewaren     Bewaar de cherrytomaten buiten de koelkast op een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius
Deze kleine tomaten blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Je kunt het beste op kamertemperatuur bewaren, dus buiten de koelkast op een temperatuur tussen de 15°C en 18°C. Wanneer je de tomaat in de koelkast legt, verstoor je het rijpingsproces en vermindert de smaak.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
31 kcal
 Energie (kJ)
130 kJ
 Koolhydraten
3,5 g
 Vetten
0,85 g
 Eiwitten
1,4 g
 Zout
0,01 g
 Vezels
2,0 g
 
 

Waar zijn de cherrytomaten van Eminent te koop?

De cherrytomaten van Eminent zijn o.a. verkrijgbaar bij de Hanos. De cherrytomaten zijn verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.


De cherrytomaten van Eminent zijn o.a. verkrijgbaar bij de Hanos

Verpakkingen

Onze kleurrijke kleine tomaten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Alle cherrytomaten kunnen per kleur of gemengd verpakt worden. Cherry tomaten 'Carnival' mix los in 1,5 of 3 kg doos of verpakt in 8 x 250 of 5 x 450 gram verpakking. Cherry triomix 10 x 300 gram verpakking. Cherry per kleur los in 1,5 of 4 kg, verpakt in 9 x 250 gram verpakking. De Carnival mix is een combinatie van de verschillende kleuren en variëteiten die op dat moment beschikbaar zijn.


Bereidingstips kerstomaten

De kleurrijke snacktomaten zijn een goede toevoeging in een salade en zorgen meteen voor een kleurrijk geheel.        

De cherrytomaten kent vele verschillende soorten en variëteiten. Deze kleurrijke kerstomaten van Eminent Food zijn perfect voor vele gerechten. Ze zijn een goede toevoeging in een simpele salade en zorgen meteen voor een kleurrijk geheel. De cherrytomaten kunnen fungeren als garnering om een bord te versieren, als amuse of als gezonde snack bij de borrel en zijn perfect om een wrap, pizza of pasta mee te decoreren.

Er zijn talloze gerechten met tomaat. Naast salades zijn tomaten uit de oven ook heerlijk voor een diner. Het mooie kleurenpalet geeft een bijzondere draai aan ieder gerecht.Zie ook: