Kumato®tomaat

Eminent Kumato

De Kumato® is een donkerbruine tomaat met een kruidige zoete smaak. Het rijpingsproces van deze donkere tomaat verloopt van binnen naar buiten, dit maakt o.a. de tomaat zoeter is dan een gewone tomaat.

De Kumato® tomaat is vanwege zijn stevige schil zeer geschikt om te grillen, maar ook om een smaakvolle tomatencarpaccio van te maken. Deze smaakvolle bruine tomaat is met een doorsnede van 5 tot 6 cm en een gemiddeld gewicht van 80 tot 120 gram net zo groot als een gewone tomaat.Beschikbaarheid

Land Jan Feb Mrt Apr May Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Spanje No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Spanje Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

De beschikbaarheid van deze donkerbruine tomaat hangt af van het herkomstland. De tomaat met het land van herkomst Nederland en België is beschikbaar in week 15 t/m 48, dit houdt in van ongeveer april tot december. De tomaat met het land van herkomst Spanje is beschikbaar in week 47 t/m 20 in alle verpakkingsmogelijkheden, dit houdt in van ongeveer november tot en met april.


Bewaartips

Je kunt het beste de Kumato op kamertemperatuur bewaren, dus buiten de koelkast     De Kumato kan het beste op kamertemperatuur bewaard worden, op een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celcius
Deze tomaten blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Je kunt het beste op kamertemperatuur bewaren, dus buiten de koelkast op een temperatuur tussen de 15°C en 18°C. Wanneer je de tomaat in de koelkast legt, verstoor je het rijpingsproces en vermindert de smaak.

Voedingswaarden

De Kumato® is met name rijk aan kalium, magnesium en vitaminen A en C. Bovendien bevatten deze donkere tomaten weinig calorieën (31 kcal per 150 g) en natuurlijk geen cholesterol of verzadigde vetten.

Waar zijn Kumato® tomaten te koop?

De donkere tomatensoort van Eminent zijn verkrijgbaar bij de Hanos en de Sligro. De Kumato® tomaten zijn verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.De donkere tomatensoort zijn verkrijgbaar bij de Hanos De Kumato tomaten zijn verkrijgbaar bij de Sligro

Verpakkingen

Deze zoete Kumato®

tomaten van Eminent zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, onder andere los in een doos van 6 kg, of klein verpakt in kartonnen schalen van 500gr.


Bereidingstips Kumato®

In de salade     Om te grillen
De Kumato® tomaten hebben een aromatische smaak en zijn daardoor perfect voor diverse gerechten. Deze tomaat is namelijk veel zoeter dan de gewone tomaat. Doordat deze donkere tomaat zo smaakvol is, is hij perfect voor een tomatencarpaccio of tomatensalade met bijvoorbeeld komkommer. Daarnaast is de Kumato® ook gemakkelijk om te grillen door de stevige schil. Ook kunnen ze gebruikt worden als gevulde tomaat.


Zie ook: