San Marzano tomaat

De San Marzano tomaat is een klassieke langwerpige tomaat uit Italië. Deze tomaat is vlezig en sappig, heeft een dunne schil, weinig pitjes en een volle smaak. Het rijpingsproces van deze eeuwenoude variëteit pruimtomaat verloopt van binnen naar buiten. Ook al oogt hij soms nog wat groen, is hij rijp en smaakvol.

De San Marzano wordt door zijn volle smaak veel gebruikt in soepen, sauzen, pastasauzen, salades. Maar ook als beleg op hamburgers of in wraps. Op de originele Italiaanse pizza horen gepelde en gehakte San Marzano tomaten of puree van deze heerlijke vruchten.

De San Marzano is een langwerpige tomaat, heeft een lengte van gemiddeld 8 tot 10 cm, een diameter van 3 tot 5,5 centimeter en een vruchtgewicht van 60 tot 140 gram.

De San Marzano tomaat van Eminent is een klassieke langwerpige tomaat uit Italie

Beschikbaarheid San Marzano

Land Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
de klassieke Italiaanse tomaten met het land van herkomst Nederland is beschikbaar in week 16 t/m week No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
de klassieke Italiaanse tomaten met het land van herkomst Nederland is beschikbaar in week 16 t/m week Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

De beschikbaarheid van de San Marzano tomaten van Eminent hangt af van het land van herkomst. De klassieke Italiaanse tomaten met het land van herkomst Nederland is beschikbaar in week 16 t/m week 48, dit houdt in van ongeveer april tot en met eind november. De tomaten met het land van herkomst Spanje zijn beschikbaar in week 48 t/m week 16, dit houdt in van ongeveer eind november tot en met april.

Bewaartips Tomaten

De San Marzano tomaten blijven langer goed wanneer je ze op kamertemperatuur bewaard, dus buiten de koelkast     Bewaar deze klassieke Italiaanse tomaten op een temperatuur op een temperatuur tussen de 15C en 18 graden Celcius
De San Marzano tomaten blijven langer goed wanneer je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Je kunt ze het beste op kamertemperatuur bewaren, dus buiten de koelkast op een temperatuur tussen de 15°C en 18°C. Wanneer je de tomaat wel in de koelkast legt, verstoor je het rijpingsproces en vermindert de smaak.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
11 kcal
 Energie (kJ)
48 kJ
 Koolhydraten
1,9 g
 Vetten
0 g
 Eiwitten
0,9 g
 Vezels
1,3 g
 Vitamine C
15 mg
 
 

 

Tomaten bevatten veel antioxidanten, zoals vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. Samen met andere voedingsstoffen beschermen deze antioxidanten het lichaam tegen veroudering, geven extra weerstand, helpen bij het onder controle houden van de bloeddruk en zijn goed voor het gezichtsvermogen. De tomaat bevat daarnaast veel vocht en is daarmee een goede dorstlesser.Waar zijn San Marzano tomaten te koop?

De San Marzano tomaten van Eminent zijn o.a. verkrijgbaar bij de Sligro. De San Marzano tomaten zijn ook verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.
De San Marzano tomaten van Eminent zijn o.a. verkrijgbaar bij de Sligro


Verpakkingen

De klassieke San Marzano tomaten, zijn beschikbaar in een 3 kg doos verpakking. Diverse andere verpakkingen zijn op verzoek ook mogelijk.

Bereidingstips

De San Marzano tomaten worden voornamelijk in de Italiaanse keuken gebruikt, zoals in de salades     Door zijn volle smaak wordt de San Marzano tomaat voornamelijk gebruikt in pastasauzen
De San Marzano tomaten worden voornamelijk in de Italiaanse keuken gebruikt. Door zijn volle smaak wordt deze tomaat voornamelijk gebruikt in pastasauzen en soepen. Het is dé tomaat om gepureerd te gebruiken op de pizza, dit maakt de pizza nog smaakvoller.


Zie ook: