Teardrop Cherrytomaten

Eminent Teardrop cherrytomaten zijn fris zoet, hebben een stevige vruchthuid en bevatten veel sap

De Teardrop cherrytomaten zijn net zo groot als een cherrytomaat, maar deze tomaat heeft een bijzondere vorm. Deze kleine druppelvormige tomaten hebben daarom ook wel de naam peer-cherrytomaat. De Teardrop tomaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, geel en oranje. Ze zijn fris zoet, hebben een stevige vruchthuid en bevatten veel sap. Deze mooie eigenschappen geven bij het eten van deze bijzondere tomaat een ware smaakexplosie. De Teardrop cherrytomaat is een mooie aanvulling op een kleurrijke tomatensalade, maar zijn ook ideaal voor een gezond borrelhapje op een prikker met een bolletje Mozzarella kaas.

De Teardrop cherrytomaat wordt ook opgenomen in de Carnival mix, onze tomaten partymix. Dit is een cherrytomaten mix van alle soorten, vormen en kleuren. Een feest op tafel!

De Teardrop cherrytomaat heeft een diameter van 2 tot 4 cm en heeft een vruchtgewicht van 8 tot 20 gram.

Beschikbaarheid

Land Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Cherrytomaten met het land van herkomst Nederland zijn beschikbaar in week 14 t/m 48 No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Cherrytomaten met het land van herkomst Spanje zijn beschikbaar in week 45 t/m 18 Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

De beschikbaarheid van Teardrop tomaten van Eminent hangt af van het land van herkomst. Peer-cherrytomaten met land van herkomst Nederland zijn beschikbaar in week 16 t/m week 48, dit houdt in van ongeveer april tot en met eind november. Teardrop cherrytomaten met land van herkomst Spanje zijn beschikbaar in week 48 t/m week 16, dit houdt in van ongeveer eind november tot en met april.


Bewaartips

Het beste is om de Teadrop cherrytomaten buiten de koelkast te bewaren     Het beste is om de peer-cherrytomaten op een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius te bewaren
De peer-cherrytomaten blijven langer goed wanneer je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Het beste is om de tomaten buiten de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 15°C en 18°C. Wanneer je de tomaat in de koelkast legt, verstoor je het rijpingsproces en vermindert de smaak.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
30 kcal
 Energie (kJ)
130 kJ
 Koolhydraten
4 g
 Vetten
0,8 g
 Eiwitten
0,9 g
 Vezels
1,9 g
 Vitamine C
24 g
 
 

Waar zijn Teardrop cherrytomaten te koop?

De peer-cherrytomaten zijn verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.

De peer-cherrytomaten zijn verkrijgbaar bij de Hanos


Verpakkingen

Onze gekleurde Teardrop cherrytomaten zijn beschikbaar in verschillende verpakkingen, namelijk los in dozen van 1,5 kg en 4 kg. Maar ook verpakt in een plastic schaal met deksel de 9x250 gram.

Bereidingstips Teardrop Cherrytomaten

De Teardrop cherrytomaat is een mooie aanvulling op een kleurrijke tomatensalade        

De Teardrop cherrytomaat is een mooie aanvulling op een kleurrijke tomatensalade, afgewerkt met een goede olijfolie en versgemalen peper en zout. Deze tomaten zijn ook ideaal om te gebruiken in een gezond borrelhapje, samen op een prikker met een bolletje Mozzarella kaas en een blaadje basilicum.Zie ook: