Tomberry® Pareltomaten

World’s smallest Tomato

Unieke Tomberry strooi verpakking.

Tomberry® pareltomaat is de kleinste tomaat ter wereld. Deze kleine tomaat is door Eminent Seeds in eigen huis ontwikkeld en veredeld. De Tomberry® tomaat is niet groter dan 11mm en is daarmee gelijk aan het formaat van een bes, vandaar dat hij met trots de naam Tomberry® draagt. Deze kleine pareltomaat is uitermate geschikt om je gerecht bijzonder af te werken of te garneren. Maar ook ideaal om over je salade, pasta of wrap te strooien, of juist die finishing touch te geven aan je amuse. De toepassingsmogelijkheden van deze kleine tomaat zijn oneindig.

De Tomberry® pareltomaat is heeft een doorsnede van 7mm tot 13mm en een gewicht van 1 tot 2 gram. De Tomberry® is verkrijgbaar in twee kleuren: rood en geel.

Wil je nog meer weten over de Tomberry®? Kijk op: www.tomberry.nl

Beschikbaarheid Pareltomaten

Land Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Nederland No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No
Beschikbaarheid Tomberry tomaten met land van herkomst Spanje Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

De Tomberry’s met het land van herkomst Nederland zijn beschikbaar in week 14 t/m week 47, dit houdt in van ongeveer april tot en met november. De Tomberry met het land van herkomst Spanje is zeer beperkt beschikbaar in week 45 t/m 18, dit houdt in van ongeveer november tot en met april.


Bewaartips

Het beste is om de Tomberry buiten de koelkast te bewaren     De bewaartemperatuur voor de Tomberry is tussen de 15 en 18 graden
De kleine tomaatjes blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Wat zijn onze bewaartips? Het beste is om de pareltomaten buiten de koelkast te bewaren op een temperatuur tussen de 15°C en 18°C. Wanneer je de tomaat in de koelkast legt, verstoor je het rijpingsproces en vermindert de smaak.

Voedingswaarden


 
Per 100g
 Energie (kcal)
30 kcal
 Energie (kJ)
130 kJ
 Koolhydraten
3,5 g
 Vetten
0,85 g
 Eiwitten
1,4 g
 Zout
0,01 g
 Vezels
2,0 g
 
 

Waar zijn Tomberry® pareltomaten te koop?

Deze kleine tomaten zijn o.a. verkrijgbaar bij de Hanos en de Sligro. Gedurende het Nederlandse seizoen zijn ze ook te koop bij de Jan Linders en Hoogvliet. De Tomberry® pareltomaten zijn verkrijgbaar op de webshop van Eminent Food. Deze webshop is speciaal ontwikkeld voor alle groente exporteurs, groothandelaren en groente speciaalzaken in Nederland.Deze kleine tomaten zijn o.a. verkrijgbaar bij de Hanos Deze kleine tomaten zijn o.a. verkrijgbaar bij de Sligro.

Verpakkingen

De kleine pareltomaten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, namelijk 10x125 gram in kartonnen verpakking rood, geel of in de mix en in plastic schaal 8x125 gram rood, geel en mix.

Bereidingstips Tomberry®

De kleinste tomaat ter wereld is ideaal om over je salade, pasta of wrap te strooien     De kleinste tomaat ter wereld is ideaal ideaal als garnering, als finishing touch om het bord te versieren

De kleine tomaatjes zijn perfect voor allerlei gerechten. Het is de kleinste tomaat ter wereld en daardoor ideaal als garnering, als finishing touch aan je amuse of om over je salade, pasta of wrap te strooien. Door het kleine formaat van de tomaat zijn de toepassingsmogelijkheden oneindig. Laat je inspireren door onze favoriete recepten met deze tomaat. Variërend van salades tot een amuse.

Voor enkele recepten werken wij samen met de kazen en cheese crumbles van DeJong CheeseZie ook: