Nieuws van Eminent Food


30 sep 2019

Ontmoet ons tijdens de Fruit Attraction Madrid

Ontmoet ons tijdens de Fruit Attraction Madrid
Op 22, 23 en 24 oktober zijn we aanwezig op Fruit Attraction in Madrid. Dit jaar zetten we onze parels uit ons bijzonder groenten assortiment in de schijnwerpers, de Tomberry® pareltomaat en de Tinkerbell® babypaprika. Beide zijn uniek in hun grootte en hebben eindeloze toepassingsmogelijkheden. Met een teelt in Spanje en Nederland kunnen we jaarrond hoge kwaliteit leveren, ongeacht het seizoen.

23 mei 2019

Eminent verrijkt informatiedatabase Veggipedia

Eminent verrijkt informatiedatabase Veggipedia
Informatiedatabase Veggipedia, met weetjes over groenten en fruit zoals voedingswaarde, bereidingstips en bewaaradviezen gaat consumenten helpen om minder groenten en fruit te verspillen. Eminent Food verrijkt deze database met achtergrondinformatie uit eigen bron.

17 mei 2019

Nieuwe duurzame Kumato verpakking

Nieuwe duurzame Kumato verpakking
Duurzame verpakkingen worden steeds belangrijker voor de supermarkten en bij sommigen wordt het zelfs de norm. Daarom hebben we een plastic-vrije verpakking ontwikkeld voor de Kumato tomaat, gemaakt van FSC-gecertificeerd karton.

11 feb 2019

Nederlandse aubergine seizoen van start!

Nederlandse aubergine seizoen van start!
Het Nederlandse aubergine seizoen van Eminent Food gaat van start. In samenwerking met Kwekerij van Luijk, de aubergine teler van Eminent Food, zijn de eerste Hollandse mini, witte, groene en grafitti aubergines geoogst. 

15 jan 2019

Ontmoet ons op de Fruit Logistica in Berlijn

Ontmoet ons op de Fruit Logistica in Berlijn
Binnenkort is de Fruit Logistica in Berlijn. Op 6, 7 en 8 februari zijn wij daar wederom aanwezig in Hall 3.2 stand B-28. Dit jaar introduceren we de nieuwe duurzame verpakking en kleuren van de Tinkerbell® babypaprika. Een nieuwe kartonnen verpakking van 150 gram, die ontwikkeld is naar de behoefte van de consument: plasticvrij, inspirerend en met goed zichtbaarheid van product. Vanaf dit voorjaar breiden we de kleurenrange van de Tinkerbell® uit naar zes kleuren: rood, geel, oranje, groen, paars en de nieuwe kleur lemon geel. Zoals altijd, heten we je van harte welkom om ons op de stand te bezoeken.

31 dec 2018

Bezoek ons op de Horecava

Bezoek ons op de Horecava
Van maandag 8 januari t/m donderdag 10 januari vindt wederom in Amsterdam Rai de Horecava 2019 plaats. Ook dit jaar is Eminent Food weer aanwezig op de Veggie Fruit Markt ! Bezoek ons in hal 7 bij stand 530 (07.530) en laat je inspireren op de toekomst. Voel, hoor, zie, ruik en proef ons exclusieve groenteassortiment op de Veggie: Fruit Markt . Ontmoet ons en laat je onder het genot van een hapje en drankje inspireren op de toekomst! Bezoek Eminent Food op de Horecava van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari, de beurs is elke dag geopend van 10.00 & 18.00 uur.

4 dec 2018

Tinkerbell® baby paprika in nieuwe duurzame verpakking

Tinkerbell® baby paprika in nieuwe duurzame verpakking
Tinkerbell®, de culinaire baby paprika van Eminent Food, wordt nu aangeboden in een nieuwe kartonnen 150 gram verpakking. Met de huidige veranderingen in behoefte van de markt en de consument, is na de Tomberry;, ook de Tinkerbell®. in nieuwe duurzame en informatieve verpakking beschikbaar. De producten uit het assortiment van Eminent Food zijn de bordversierders. Echter werd dit niet gecommuniceerd op de verpakking van Tinkerbell®. . Tijd om hier veranderingen in te brengen en de consument te inspireren met de vele mogelijkheden van de Tinkerbell®. Samen met een creatief team en een consumentenpanel zijn we aan de slag gegaan om een passende verpakkingen te ontwikkelen voor deze kleine paprika. Hieruit zijn 3 belangrijke pijlers voor de nieuwe verpakking bepaald: Duidelijke communicatie over toepasbaarheid en houdbaarheid. De Tinkerbell® baby paprika's moet goed zichtbaar blijven. De recyclebare verpakking en Inspirerende verpakking, de nieuwe kartonnen verpakking van de Tinkerbell® voldoet volledig aan de 3 pijlers.

12 nov 2018

Vrienden van ADN bezoeken Eminent Food

Vrienden van ADN bezoeken Eminent Food
Eminent Food is sinds 2018 Vriend van AGF Detailhandel Nederland (ADN), de brancheorganisatie voor groente- en fruitspecialisten. Deze groep heeft tijdens het Vriendenoverleg nader kennis gemaakt met het unieke assortiment en de organisatie achter Eminent Food. Onderdeel hiervan was een bezoek aan de loods, het kloppende hart van Eminent Food.

24 sep 2018

TV programma De Buitendienst op bezoek bij Eminent

TV programma De Buitendienst op bezoek bij Eminent
Het NPO 3 Zapp tv-programma de Buitendienst is op bezoek geweest bij de demokas van Eminent in het World Horti Center. Voor de aflevering ‘Paprikans van je leven’  hebben de  tv-presentatoren, Sosha en Kiefer, kennis gemaakt met bijzondere soorten paprika’s De presentatoren van de Buitendienst gaan elke vrijdag op avontuur in de natuur. Tijdens deze aflevering nomineren ze de paprika’s voor een all-inclusieve verwen-arrangement naar de 'kas van de toekomst'. Sosha en Kiefer gaan in de kas op onderzoek uit, hoe de paprikaplant duurzaam geteeld kan worden. Zij maken daar ook kennis met de innovatieve toepassingen binnen de glastuinbouw. 

31 jul 2018

Colour range Tinkerbell® grows

Colour range Tinkerbell® grows
Our Tinkerbell® baby block pepper colour range extended with a new colour! In addition to red, yellow and green we now have purple in the assortment.
The Tinkerbell® Purple has been developed in-house with the latest breeding techniques by Eminent Seeds. 

29 jun 2018

Tomberry® succesfull at NatureFresh™ in Canada

Tomberry® succesfull at NatureFresh™ in Canada
Farms is one of the largest independent greenhouse produce growers in Canada. In 2018, NatureFresh™ started growing the Tomberry® for commercial selling. We asked Niels Peter Klapwijk, Sales Procurement Manager at NatureFresh™ Farms, how they experienced the first crop.

  

25 mei 2018

Smaakvolle avond met consumenten testpanel

Smaakvolle avond met consumenten testpanel
Op donderdag 24 mei 2018 heeft Eminent Food & Seeds de eerste ‘Taste experience’ georganiseerd met het Eminent consumenten testpanel. Eminent breidt haar assortiment continu uit met de nieuwste type groenten en variëteiten. De nieuwe producten moeten aan de hoge eisen van Eminent voldoen en doorlopen daarvoor een aantal stappen. Een van deze stappen is een consumenten onderzoek met het Eminent testpanel. Hiervoor heeft Eminent de ‘Taste experience" in het leven geroepen.

26 apr 2018

Sterrenkok Wilco Berends inspireert AGF-specialisten

Sterrenkok Wilco Berends inspireert AGF-specialisten
Asperges, zo lekker, zo klaar is de slogan van de publiciteitscampagne dit jaar. Het draait om gemakkelijke en snelle recepten, maar echte AGF-specialisten willen toch wat extra's bieden. Afgelopen dinsdag was de kookstudieclub van ADN op bezoek bij sterrenkok Wilco Berends van restaurant De Nederlanden in Vreeland.

25 apr 2018

EMINENT VIERT 35 JARIG JUBILEUM

EMINENT VIERT 35 JARIG JUBILEUM
Op vrijdag 20 april was het 35 jaar geleden dat Eminent is opgericht. Dit unieke moment en de opening van onze demo kas, hebben we samen met onze relaties gevierd in het World Horti Center in Naaldwijk. In onze demo kas presenteren wij onze nieuwste rassen en de laatste innovaties binnen onze veredeling.

8 mrt 2018

MINISTER SCHOUTEN TASTES THE TOMBERRY®

MINISTER SCHOUTEN TASTES THE TOMBERRY®
On Wednesday 7 March, Her Majesty Queen Máxima has officially opened the World Horti Center in Naaldwijk, a worldwide knowledge & innovation centre in the heart of the Dutch greenhouse horticulture.
12

 


«mei 2021»
madiwodovrzazo
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456