Amuse van couscous met ratatouille van Tinkerbell en Tomberry

Amuse van couscous met ratatouille van Tinkerbell en Tomberry

Deze zeer smaakvolle aperitiefhapje geeft uw diner een mooie start. De couscous en ratatouille van paprika, tomaten en courgettes zijn vooraf te bereiden, waardoor u het gerecht snel kunt serveren. Meng vlak voor het uitserveren de couscous, ratatouille en de fetakaas. Schep dit op een amuselepel en garneer deze af een rode en gele Tomberry® pareltomaat.

Ingredienten:

250 gram Couscous
1dl Olijfolie
100 gram Feta
1 stuks Witte ui
2 tenen (Zwarte) Knoflook
2-3 takjes Rozemarijn
50 gram Pijnboompitten
6 stuks Tinkerbell baby blokpaprika
1 stuks Groene courgette
1 stuks Gele courgette
125 gram Tomberry rood
125 gram Tomberry geel
Peper en zeezout
Lees meer over het product: Tomberry Tinkerbell

Bereiding

Plaats de couscous in een pan en meng er 2 theelepels zeezout en 6 eetlepels olijfolie doorheen. Giet hier kokend water op en zorg ervoor dat de couscous 4 mm onder water staat. Roer dit goed door en plaats de deksel op de pan en laat deze staan. Roer na 15 minuten de couscous los.

Maak de ui schoon en snijd deze in fijne blokjes. Verwarm de koekenpan op een halfhoog vuur met 4 eetlepels olijfolie en voeg de blokjes ui hier aan toe en bak deze mooi bruin. Maak ondertussen de (zwarte) knoflook schoon en snijd deze fijn en voeg dit toe aan de uien.

Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze fijn. Voeg de rozemarijn toe aan de pan en roer het geheel regelmatig door. Voeg vervolgens de pijnboompitten toe.

Snij de kroontjes van de Tinkerbell®, halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s vervolgens in fijne blokjes en voeg deze aan de pan toe. Verwijder van de 2 courgettes de kroontjes en snij deze in fijne blokjes. Voeg de blokjes courgette samen met de helft van de rode en gele Tomberry® pareltomaten toe aan de pan. Bak deze nog enkele minuten mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Als de ratatouille iets is afgekoeld, meng dit geheel door de couscous.

Als je het gerecht gaat uitserveren verkruimel dan de fetakass met de hand hierboven en roer deze door elkaar. Serveer de couscous salade op een amuselepel en garneer deze af met enkele Tomberry® pareltomaten en een takje cress.
Thema:
Print