Een luxe gerecht met oesterzwammen, Tomberry® pareltomaten en Flower Sprouts

Een luxe gerecht met oesterzwammen, Tomberry® pareltomaten en Flower Sprouts

Op zoek naar een gerecht waarmee je indruk maakt? En die boordevol vitamines, groenten en kleuren zit? Met dit heerlijke hoofdgerecht met bijzondere ingrediënten, zoals: gepaneerde oesterzwammen, flower sprouts, puree van witte, gele en paarse peen, gekleurde mini bietjes en Tomberry® pareltomaten, maak je een gerecht op sterrenniveau.

Ingredienten:

Ingrediënten voor vier personen
600 gram - Oesterzwammen
200 gram - Bloem
200 gram - Paneermeel
2 ei (geklopt)
400 gram - Flower sprouts (bloemkoolspruitjes)
2 uien
2 witte penen (circa 400 gram)
2 gele penen (circa 400 gram)
2 paarse penen (circa 400 gram)
400 gram - mini gekleurde bietjes
150 gram - Tomberry® pareltomaten rood en geel
Spelderijzout
olijfolie (om te bakken en te garneren)
Lees meer over het product: Tomberry

Bereiding

Begin met het paneren van de oesterzwammen. Haal de oesterzwam 1 voor 1 eerst door de bloem, dan door de eieren en daarna door de paneermeel. Druk bij elke stap zachtjes op de oesterzwammen, zodat ze mooi bedekt zijn. En leg deze apart totdat ze gebakken worden.
Halveer de flower sprouts. Maak de uien schoon en snijd in kleine blokjes.

Schil de penen en snijdt in kleine blokjes. Kook de witte, gele en paarse peen afzonderlijk van elkaar tot ze gaar zijn. Pureer elke kleur peen apart in de keukenmachine en breng de peen op smaak met peper en zout. Bewaar de gepureerde penen au bain-marie in een knijpfles of spuitzak.

Kook de bietjes afzonderlijk in de schil tot ze gaar zijn, om te voorkomen dat de kleuren zich mengen. Zodra de bietjes gaar zijn, spoel deze af met koud water. Verwijder de schil. Dit kan eenvoudig door de bietjes te pellen als een ei, met de hand. Snijd de bietjes in de lengte door.
Bak de oesterzwammen in een pan met een hete olijfolie, totdat deze krokant en bruin. Roerbak, in een andere pan, met ruim olijfolie de flower sprouts en de ui.

Start met het opmaken van de borden. Begin met diverse dotjes van de verschillende kleuren peen puree, verdeeld over het bord. Leg hierna, eventueel met een keukenpincet, de flower sprouts en de gekleurde bietjes op de puree. Leg vervolgens de gepaneerde oesterzwammen op het bord en werk af met Tomberry® pareltomaten.

Breng het gerecht op smaak met een klein beetje olijfolie en wat vers gemalen selderijzout.
Thema:
Print