Gefrituurde pimientos de padron

Gefrituurde pimientos de padron

Alle soorten zoete of scherpe pepers zijn geschikt om te frituren. De stevige pimientos de padrón zorgen voor een spannende tapa als je ze in z’n geheel frituurt. Ze smaken fris en redelijk mild, maar soms zit er een bijzonder scherpe tussen.

Ingredienten:

Olijfolie
pimientos de padrón
Zeezout
Lees meer over het product: Pimients

Bereiding

Verhit in een grote pan met dikke bodem zo’n 7 cm olijfolie tot 190 graden

De temperatuur is goed als een stukje brood in 30 seconden bruin is

Spoel de pepers af en dep ze droog met keukenpapier

Frituur ze niet langer dan 20 seconden

Ze moeten heldergroen worden en de schil moet blazen krijgen

Schep ze uit de olie met een schuimspaan

Laat de pepers uitlekken op keukenpapier

Bestrooi met zeezout en serveer.


Als uitgebreider gerecht kan je bijvoorbeeld een snee wit brood maken met een gebakken ei er op en daar op de groene pepers.
Thema:
Categorieen: Pepers, Pimientos de Padron 
Print

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x