Vegetarisch gevulde Tinkerbell babypaprika

Vegetarisch gevulde Tinkerbell babypaprika

Tinkerbell babypaprika's zijn ideaal om te bereiden of te vullen voor een vegetarische gerecht.

Ingredienten:

10 babypaprika’s
2 kopjes rijst
3 kleine wortels
2 uien
3 teentjes knoflook
bosje peterselie
champignons
1 handje (25 gram) walnoten, gebroken
1 klein blikje tomatenpuree
mozzarella (of geraspte kaas)
olijfolie
peper, zout, paprika poeder
Lees meer over het product: Tinkerbell

Bereiding

Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celcius.

Begin met het koken van de rijst. Rijst kookt het beste met stoom, en daarom moet de deksel erop blijven. Als het water eenmaal kookt kun je de deksel er wel schuin op leggen zodat de overtollige stoom eruit kan maar er nog wel stoom binnen blijft. Zet het vuur dan ook laag. Na ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid rijst) is je rijst gekookt en kun je er met je vork even doorheen roeren. Je kunt op dat moment ook wat olijfolie toevoegen om plakken tegen te gaan.

Bak ondertussen de uitjes met knoflook in de olijfolie. Doe vervolgens de gesneden stukjes wortel en champignons bij .

Voeg fijngesneden peterselie toe aan de pan tegelijkertijd met de gekookte rijst. Als het goed gemengd is met elkaar voeg je het blikje tomatenpuree toe. Als allerlaatste doe je de gebroken walnoten erbij en roer je dit erdoor. De walnoten geven een heerlijke “bite” en een nootachtige smaak.

Was de paprika’s en snijd de bovenkant eraf. Hol de paprika’s uit, verwijder de zaadjes.

En dan is het tijd om ze te vullen met het heerlijke mengsel! Doe als laatste stukjes mozzarella of geraspte kaas over de gevulde paprika’s en zet deze voor 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Thema:
Categorieen: Paprika, Tinkerbell paprika 
Print

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x